Från Gravbergsloppet 2008
segrare 2008
Segrarna i de olika klasserna och special klassikern.
Från vänster Mats Larsson segrare Lång Bana Herrar, Carina Lagerlöf segrare Lång Bana Damer. Lika så klubbmästare.
Annika Henriksson segrare kort bana damer
Krister Lindberg längst till höger, special klassiker på sin förtioåriga födelsedag: skidåkning,löpning, cykling och simning
Åter ett Gravbergslopp på skidor har gått av stapeln i den storslagna naturen omkring Gravbergets fäbod.

Gravbergsloppet arrangerades av Vallerås GK lördag den 15 mars med start och mål i Gravbergets Fäbod.

Loppet var även klubbmästerskap och klubbmästare blev Mats Larsson resp Carina Lagerlöf.

När samtliga 39 deltagare varav 16 i tävlingsklass och övriga i öppet spår tagit sig runt i dom fina spåren som preparerats i den storslagna Gravbergsnaturen, torkat bort snoren under näsan och kisande mot solen pratat om dålig valla, felaktiga snökristaller eller begynnande influensa, som förklaring till att kamraten bredvid var före över mållinjen. När övriga åt en korv, drack en kopp kaffe eller bet ett bett i en bulle efter genomfört lopp, då hade bara dagen börjat för deltagare med startnummer fyrtio den fyrtioårsjubilerande Christer Lindberg. Efter en formidabel holmgång mot urstarka medtävlare i Gravbergsloppet, när mjölksyran så sakteliga började sjunka undan i hans hårt ansatta kropp, då lyckas han till kamraters illa dolda förtjusning vinna ett par begagnade löparskor och en löptur tillbaks till byn. Vad han då ännu ej visste var att efter detta väntade både cykling och simning. Alla grenar ingående i en Svensk Klassiker således och vad som framkommit så lyckades fytioårsjubilaren genomföra samtliga grenar med bravur. Han blev som krona på verket till och med dekorerad med simmärket ”baddaren”. Grattis säger vi från VGK och välkommen tillbaks till 2009 års Gravbergslopp.

Efter fullföljt lopp bjöds samtliga på förplägnad samt fördelades ett imponerande prisbord.
Deltagarna lovordade de fina spåren och det arbete som utförts för att åstadkomma detta.

Klicka Här
Våra generösa prisdonatorer